top of page

zo 02 okt

|

Hof van Watervliet

Satsang met Joanika Ring

Joanika Ring is beeldhouwer, schrijver, coach en leraar in de traditie van Advaita Vedanta. Alexander Smit was haar enige leermeester. Zij is auteur van enkele boeken over non-dualiteit en geeft sinds 2003 satsang op diverse locaties.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Satsang met Joanika Ring
Satsang met Joanika Ring

Tijd en locatie

02 okt 2022, 13:00 – 17:00

Hof van Watervliet, Oude Burg 27, 8000 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Joanika Ring is leraar in de traditie van Advaita Vedanta. Tijdens deze bijeenkomst (satsang) vindt er via dialoog afstemming plaats door middel van dat Bewustzijn wat we allemaal met elkaar gemeen hebben. En dat is het niet veranderende gegeven, je gevoel van tegenwoordigheid, het Ene zonder tweede waarbinnen alle veranderingen plaatsvinden. We zijn bij elkaar om ons iets te herinneren waarvan we alleen maar denken het te zijn vergeten.

Advaita Vedanta is niet te vergelijken met een systeem, niet te vergelijken met een leer, het is ook geen denkwijze en ook geen levenswijze maar een levende traditie waarin een dialoog plaatsvindt tussen degene die zoekt en degene die gevonden heeft wat de ander zoekt, meer niet. In werkelijkheid is er nooit iets gevonden, er is iets afgevallen, namelijk het geloof dat de persoon echt bestond.

Tijdens de dialogen toont de leraar op allerlei manieren telkens weer aan dat de zoekende zich identificeert met iets wat hij niet is, en dat alles wat hij als werkelijk beschouwt wel een relatieve werkelijkheid heeft, maar niet de werkelijkheid IS.

Advaita-Vedanta is de enige wetenschap die onderzoek doet naar het 'ik'-principe. Via dit radicale onderzoek vindt er een deconditionering plaats van het geloof dat we als persoon een afgescheiden en zelfstandig bestaan zouden kunnen hebben. Door die aanname zijn we ook gaan denken dat we in gebondenheid leven. 

Dat wat we doorgaans 'ontwaken' noemen is een algehele verschuiving in het Waarnemen. Er wordt niet meer gekeken vanuit het standpunt van de 'persoon'. De persoon wordt zélf in de waarneming opgenomen. Het IS dan alleen nog zoals het IS. Er is 'niemand' die iets zou kunnen veranderen aan wat IS, zo blijkt. In die totale overgave rest alleen Liefde.

Joanika Ring

Joanika Ring is beeldhouwer, schrijver en leraar in de traditie van Advaita Vedanta. Daarnaast coacht ze al meer dan 20 jaar succesvol mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Een zeer aangrijpende gebeurtenis in het leven van een van haar kinderen vormde begin de jaren ’90 de aanleiding voor een intense zoektocht naar antwoorden op fundamentele levensvragen. 

Haar boek ‘Bewustzijn, zoek je iets?’ is een autobiografische weergave van het verloop van dit onderzoek. Later verscheen ‘Bewustzijn, zoek jij ook iets?’, waarin je als lezer meer direct wordt aangesproken. De vraag naar het hoe en waarom van het menselijk drama loste uiteindelijk op in de oneindige stilte. 

Naast haar kinderen was Alexander Smit haar enige leermeester. Joanika is hem voor altijd dankbaar. Sinds 2003 geeft ze satsang, bij haar thuis maar ook online en tijdens weekends en retraites. Je kunt met haar ook een afspraak maken voor een privé-gesprek, bij haar thuis in Kalmthout-Heide (B) of via Skype. Alle informatie is te vinden op haar website.

Joanika’s website over non-dualiteit: joanika.nl

Informatie over haar coachingpraktijk: coach-voor-communicatie.nl

Praktisch

Datum: zondag 2 oktober 2022 van 13u tot 17u

Deelnameprijs: 40 euro (koffie/thee/koekjes tijdens de pauze inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 12u30. We starten stipt om 13u.

Locatie: Hof van Watervliet (zaal 14) - Oude Burg 27 - 8000 Brugge (routebeschrijving, parkeergelegenheid ...)

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page