Activiteit uitgesteld

|

Brugge

Angelique Romeijn

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de waarheid van het bestaan en het schijnbare proces wat voor de meesten van ons vooraf gaat aan het ervaren en belichamen van deze realiteit.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Angelique Romeijn

Tijd en locatie

Activiteit uitgesteld

Brugge, Oude Burg 27, 8000 Brugge, België

Over het evenement

In de realiteit van het leven

Verlichting of ontwaken in de realiteit is niet iets verhevens of bovennatuurlijks want het is niets anders dan terugkeren naar het leven zoals het is. Dat wat je altijd al was en nog altijd bent, maar wat zich vanaf je prille jeugd is gaan identificeren met je lichaam, je emoties en het denken. Dat wat zich is gaan aanpassen aan wat van je verwacht werd en wat wenselijk was in je omgeving. Geen wonder dat we ons niet meer kunnen herinneren wat het is om werkelijk vrij te zijn, onze natuurlijke staat te leven.

Tijdens deze bijeenkomst deelt Angelique inzichten over hoe we onszelf weghouden van het leven van deze realiteit, de waarheid die we zijn en die alleen in het heden te vinden is, het mysterie dat we niet kunnen ervaren zolang we verstrikt zijn in de pijn en verwarring van ons verleden. Alles wat we hebben is de realiteit van het oneindige heden wat voortdurend van vorm verandert. In het heden ligt dus ook onze heling, de helderheid en de mogelijkheid om deze realiteit te leven. 

Vandaar dat we ons deze namiddag richten op het ervaren van wat werkelijk is. Dit doen we door middel van praktisch en meditatief onderzoek. Om zo de realiteit te herkennen en voorbij te gaan aan ons collectief geconditioneerde verstand die dit op briljante wijze voor ons verborgen hield. Verder is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen en inzichten met elkaar te delen.

Angelique Romeijn

Sinds 2012 ondersteunt Angelique personen en groepen bij het proces van loskomen uit de identificatie met het geconditioneerde duale denken. Dat mechanisme houdt ons gevangen in een verhaal over een 'ik en de wereld', waardoor we de realiteit van het leven en het mysterie dat hiermee samengaat voortdurend over het hoofd zien. 

Gedurende 17 jaar heeft Angelique zich verdiept in het mechanisme van onze geconditioneerde psyche. Zij ontwikkelde een methode om terugkerende stressvolle gedachten en gevoelens te onderzoeken en de pijnlijke verwarring die hieraan ten grondslag ligt te begrijpen en te doorzien. Zo kunnen deze energieën terugkeren tot hun oorspronkelijke kwaliteit die geworteld is in de waarheid van het bestaan. 

Over haar rol als moeder van twee kinderen: 'Het moederschap heeft mij vooral geholpen om de realiteit te integreren in het leven. Soms een enorme uitdaging wat het daardoor heel praktisch, aards en echt maakte'. Verder schreef, illustreerde en publiceerde zij prentenboeken over bewustzijn voor volwassenen en kinderen.

Bekijk ook de website van Angelique Romeijn >>>

Praktisch

Datum: nog te bepalen

Deelnameprijs: 30 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet (zaal 14) - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

Maatregelen corona (indien nodig): er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement