Meditatiegroep Waking Up NL/BE

Elke 4e woensdag van de maand ben je tussen 19u en 20u15 van harte welkom om mee te doen met de online groep Waking Up NL/BE. De naam verwijst naar de meditaties van Sam Harris, een Amerikaanse neurowetenschapper, zoals hij die online en in een app publiceert (wakingup.com). Hij heeft daarin zijn Tibetaanse inzichten verweven met kennis van bewustzijn en de werking van het brein. Wat zijn gedachten eigenlijk? Wie mediteert er? Wie ben je?


In de online bijeenkomst gaan we op reis naar binnen, met mildheid en verwondering. Het NU is ons vertrekpunt én ons doel. We beginnen met een aandachtsoefening via onze zintuigen en gaan dan verder. We pellen in een begeleide meditatie af naar de essentie, naar dat wat er altijd is, naar daar waar je in kunt rusten. Geef het de naam die je wilt: de essentie, het ware of de ruimte van gewaarzijn.


Halverwege is er een thee-meditatie, zorg dus voor een drankje!


We eindigen rond 20u in stilte en wie wil, mag zonder woorden 🙏🏼 gaan. Anders is er nog gelegenheid om na te praten tot 20u15 uur over de beoefening, over de Waking Up-app of over meditatie in brede zin.


Na afloop ontvang je een Dana-Tikkie waarmee jijzelf bepaalt wat de waarde was van deze vooravond-meditatie voor jou. Dana is het Boeddhistisch principe dat je in vrijgevigheid een donatie naar keuze bepaalt die, ongeacht de hoogte ervan, in dankbaarheid wordt ontvangen.


Wanneer? Van september tot en met april elke 4e woensdag van de maand, 19u-20u (online) - Opgelet: geen sessies in mei-juni-juli-augustus.


Meer informatie en aanmelding via stil-aan.nl/wat/meditatie-groep/.


Begeleiding: Geertine Drost


Geertine Drost - gids op reis naar binnen


“Wie ben ik? Wat is waar? Wat is leven?” Voor velen zijn dit wezenlijke vragen en een startpunt van een zoektocht. Mijn reis naar binnen begon in 1995 met de vraag: “Waar vind ik innerlijke stilte?” In 2012 startte ik met STIL-AAN om ook anderen op weg te helpen.


Het maakt niet uit wat je vertrekpunt is, als je maar begint. En het maakt ook niet uit waar je begint. Mediteren kun je leren en er zijn vele goede leraren.


Ik noem me gids. Gids op reis naar binnen. In mijn rugzak vind je allerlei technieken, onderweg gevonden en beoefend. En daar komt steeds meer bij. Want ook mijn reis is nooit ten einde en begint elke dag weer met een eerste stap.


Wel heb ik een richting en een intentie. Ik ben op weg naar ‘zijn met wat er is’ om in die ruimte “van moment tot moment te kunnen verblijven”. Grote woorden? Kan zijn, maar het helpt koers te houden. En mijn intentie is om dat pad met mildheid en lichtheid te gaan. Wat is jouw richting? Wat is jouw intentie?


Ga je mee op reis? Graag tot ziens bij de Waking Up-groep NL/BE!

Geertine Drost, stil-aan.nl