top of page

vr 13 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een krachtige en diepe ontspannings -en meditatievorm. We leren rusten in puur gewaarzijn en zo contact maken met dat wat getuige is van al onze ervaringen, onze werkelijke natuur van stilte, openheid en vrijheid.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Yoga Nidra
Yoga Nidra

Tijd en locatie

13 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Een reis naar ontspanning, welzijn en bewustzijn

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’, of yogaslaap. Het is de toestand waarbij ons lichaam in totale ontspanning is (net als in de diepe slaap) terwijl onze geest wakker en helder blijft. Via instructies van de begeleider gaat je aandacht geleidelijk aan dieper en dieper door de lagen van je eigen wezen, om tot rust te komen in een diepe stilte.

Terwijl het lichaam op deze bijzondere wijze in slaaptoestand is, blijft het innerlijke bewustzijn helder wakker. Dat leidt ertoe dat je tijdens de oefening lichamelijke en geestelijke spanningen kunt loslaten en blokkades kunt doorbreken. Yoga Nidra is een ontspannings- en meditatietechniek die geschikt is voor iedereen.

iRest Yoga Nidra

Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met iRest Yoga Nidra, een methode die werd ontwikkeld door de Amerikaan Richard Miller, leerling van Jean Klein. iRest staat voor ‘Integrative Restoration’. Het is een integratieve oefening die verschillende onopgeloste thema’s van lichaam en geest kan helen. En restoratief (herstellend) omdat het de mogelijkheid biedt je eigen aangeboren rust en eenheid, die altijd in je aanwezig is, te herkennen en te ervaren, wat de verschillende situaties in je leven ook mogen zijn.

In de voormiddag maken we kennis met de basisprincipes van iRest. Wat is Yoga Nidra en wat zijn de fundamenten van iRest? We ervaren dit vervolgens in twee iRest sessies. Hierbij verwelkomen we alles wat er in onszelf aanwezig is, en ervaren we onze eigen heelheid.

Na de middag gaan we verder de diepte in: welke technieken worden er gebruikt om te herkennen dat we in essentie puur bewustzijn zijn? Ook dat ervaren we in twee iRest sessies. Tussendoor voorzien we voldoende ruimte voor vragen en vooral om alles te laten doordringen.

Begeleiding: Diana Aben

De Nederlandse Diana Aben (1971) is een warmhartige, toegewijde lerares. Ze geeft sinds 2004 yogalessen en ontwikkelt zich steeds meer richting de innerlijke stilte, die ze in haar verschillende lessen en workshops als rode draad laat doorwerken. Telkens opnieuw legt ze de relatie met het dagelijkse leven: hoe kunnen we onze inzichten toepassen in het praktische leven van elke dag? Diana geeft individuele iRest consulten, wekelijkse groepslessen en vele workshops. Zie ook haar website: www.ontdek-yoga.nl.

Diana is de enige gecertificeerde Nederlandstalige iRest teacher. Voor meer info over het iRest programma van Richard Miller, zie www.irest.us

Praktisch

Datum: zondag 3/4/2016 (13u30-17u)

Deelnameprijs: 30 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 12u45. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Sint-Lodewijkscollege - Magdalenastraat 30 - 8200 Brugge

De bijeenkomst gaat door in een ruime zaal van het St-Lodewijkscollege, op 10 minuten wandelen van Brugge station (uitgang achterkant station, kant St-Michiels -> rechts door de tunnel voor voetgangers en fietsen -> Stationslaan -> 1e straat links, Magdalenastraat -> hoofdingang St-Lodewijkscollege). 

Als je met de wagen bent, kun je gratis parkeren voor het gebouw.

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page