top of page

zo 23 okt

|

Hof van Watervliet

Workshop Meditatief Zelfonderzoek

Meditatief zelfonderzoek brengt de voordelen van meditatie en zelfonderzoek mooi samen. Door meditatie wordt de geest stabiel, en door inzicht kan deze kalmte doordringen tot ons dagdagelijks leven.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Workshop Meditatief Zelfonderzoek
Workshop Meditatief Zelfonderzoek

Tijd en locatie

23 okt 2022, 13:30 – 16:30

Hof van Watervliet, Oude Burg 27, 8000 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

In meditatief zelfonderzoek brengen we de voordelen van meditatie en zelfonderzoek mooi samen.

Het tot rust brengen van de geest maakt dat de geest kraakhelder wordt. Als er dan nog iets in verschijnt, wordt dit verschijnen meteen vastgesteld. Meditatie kan de geest helemaal stabiel maken, maar zonder het opdoen van dieper inzicht in zijn aard en oorsprong zal deze kalmte maar moeilijk kunnen doordringen tot ons leven van alledag.

Het onderzoek naar de geest maakt dat er zich diep inzicht en wijsheid kan voordoen in verband met die geest, zijn aard en zijn oorsprong, in verband met het ik en de wereld, de eenheid, en de grond waaruit dit alles kan ontstaan. Waardoor we effectief ook bevrijder in die wereld kunnen staan. Maar deze wijsheid, zonder een stabiele verankering in de rustige geest, kan zeer vluchtig blijven.

Het meditatief zelfonderzoek, de combinatie van rustige kalmte en helder inzicht, brengt de voordelen van beiden samen.  De meditatieve kalmte kan zo ook gevonden worden in de jachtigheid van het leven van alle dag. En het diepe inzicht dat voortkomt uit het zelfonderzoek gaat zich dan stevig settelen in die stabiele, altijd aanwezige ondergrond.

In deze workshop zullen we drie ingangswegen tot dit meditatief zelfonderzoek verkennen. We beginnen bij het meditatief zelfonderzoek verbonden met het hoofd, het vaststellen van de leegte van de ervaring. Na een korte pauze verbinden we het meditatief zelfonderzoek met het hart, op zoek naar de eenheid van de ervaring. Na een laatste korte pauze gaan we verder via een derde invalsweg. Het meditatief zelfonderzoek verbonden met de onderbuik, het vaststellen van de grond van alle ervaring die zelf geen ervaring meer is.

Begeleiding: Steve Dubois

Praktisch

Datum: zondag 23 oktober 2022 van 13u30 tot 16u30

Deelnameprijs: 15 euro (koffie/thee tijdens de pauze inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30

Locatie: Hof van Watervliet (zaal 14) - Oude Burg 27 - 8000 Brugge (routebeschrijving, parkeergelegenheid ...)

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page