top of page

za 14 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Weekend Non-dualiteit Brugge

Het Weekend Non-dualiteit bestaat uit satsang (‘samen zijn in waarheid’), zelfonderzoek en meditatiemomenten. Er zal vooral veel ruimte zijn om in te gaan op vragen van deelnemers.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Weekend Non-dualiteit Brugge
Weekend Non-dualiteit Brugge

Tijd en locatie

14 nov 2020, 13:30 – 15 nov 2020, 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Weekend Non-dualiteit

Het Weekend Non-dualiteit bestaat uit satsang (‘samen zijn in waarheid’), zelfonderzoek en meditatiemomenten. Er zal vooral veel ruimte zijn om in te gaan op vragen van deelnemers.

4 advaita-leraren brengen elk vanuit hun eigen invalshoek datgene onder woorden waarover eigenlijk niet gepraat kan worden. Maar het zijn net deze woorden die ons leiden naar de stilte, rust en ruimte voorbij het denken, naar het antwoord op de centrale vraag: ‘Wie zijn we werkelijk, voorbij onze gedachten en gevoelens, voorbij de beperkende identificatie met ons Ik of Ego?’

Een inspirerend weekend waarbij diepgang op soepele wijze wordt aangevuld met een heerlijk verblijf in het wondermooie Brugge met zijn historische centrum waar de tijd lijkt stil te staan. En dat is dan weer een mooi aanknopingspunt voor tijdloos non-duaal bewustzijn.

Zaterdag 26/11/16: Han van den Boogaard – Jan van den Oever

Zondag 27/11/16: Jan Kersschot – Armelle Six

Wat is non-dualiteit?

Non-dualiteit is het filosofische, spirituele en wetenschappelijke inzicht dat alles fundamenteel verbonden is. Het is het inzicht dat alles voortkomt uit en de expressie is van Eén bron, de basis van wie wij zijn.

De zoektocht van ieder mens is te beschouwen als het verlangen om terug te keren bij zichzelf, bij de Ene bron van non-duaal bewustzijn. Wat je werkelijk bent, is het zuivere bewustzijn, het kennen, de stille achtergrond waarin alles plaatsvindt.

Non-dualiteit is geen concept. Het is de grond van ons bestaan maar onttrekt zich aan tijd en plaats. Nochtans is het direct toegankelijk zodra we onze duale denkbeelden loslaten. De be-leving van non-duaal bewustzijn kenmerkt zich door lichtheid, eenvoudig plezier en welbevinden, en een meer ontspannen omgaan met jezelf en met anderen.

De 4 sprekers verwijzen ons telkens terug naar de directe herkenning van onze werkelijke natuur, naar diezelfde universele wijsheid die we terugvinden in de kern van alle grote spirituele tradities: Christendom, Soefisme, Zen, Dzogchen, Advaita, Islam… Daarom ook wordt non-dualiteit in alle esoterische aftakkingen van de wereldgodsdiensten beschouwd als tegelijk het begin en het einde van de spirituele weg.

Praktisch

Datum: zaterdag 26 en zondag 27 november 2016 (10u-17u)

Deelnameprijs: 30 euro per sessie (koffie/thee/koekjes inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 12u45. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet (zaal 7) - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over slaap- en parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page