top of page

do 12 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Vera Helleman

Vera Helleman is een inspirerend spreekster en schrijfster van de bestseller ‘Moeiteloos jeZelf zijn’. Haar boodschap is gericht aan hen die voelen dat het leven meer kan zijn dan we tot nu toe hebben ervaren.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Vera Helleman
Vera Helleman

Tijd en locatie

12 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Moeiteloos jeZelf zijn

Ieder mens voelt de trekkracht van het Zelf. We zijn geprogrammeerd met de drang tot zoeken naar ons Zelf, wat hetzelfde is als het zoeken naar Liefde of geluk, omdat dit de aard is van het Zelf. We zoeken dus allemaal naar Liefde, naar geluk.

Maar omdat we kijken door de ogen van een menselijke geest, vanuit een menselijk levensverhaal, zoeken we dit geluk binnen dit verhaal. Binnen de wereld van tijd, ruimte en vorm. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het stuwt ons voort.

Deze drang naar zoeken heeft ons allerlei ervaringen verschaft in deze wereld. Maar echt blijvend geluk vind je niet in die buitenwereld, echt blijvend geluk vind je door te kijken vanuit geluk. Dus vanuit jeZelf.

(uit ‘Moeiteloos jeZelf zijn’ – uitgeverij Leven In Vrijheid, 2014)

Vera Helleman

Vera Helleman is een inspirerend spreekster en schrijfster van de bestseller ‘Moeiteloos jeZelf zijn’. Haar boodschap is gericht aan hen die voelen dat het leven meer kan zijn dan we tot nu toe hebben ervaren. Daar waar we eerst onszelf onderdrukten omwille van het veilig houden van onze baan, onze vrienden en onze prestaties of waar we onszelf anders voordoen omwille van goedkeuring van de ander, voelen we dat het ook op een andere manier kan, moeitelozer, rijker.

Tijdens haar bijeenkomsten geeft Vera heldere en soms confronterende inzichten in hoe wij als mensen ons eigen ongeluk waarborgen maar ook hoe wij uit onze persoonlijke drama’s kunnen stappen. Ze laat ons voelen dat het leven leuk is, bijzonder en de moeite waard om voor te leven.

Vera geeft handvatten om je leven vorm te geven op een manier die naadloos aansluit bij wie je werkelijk bent. Ze geeft informatie over hoe de mens functioneert en hoe deze realiteit werkelijk in elkaar steekt. Onderwerpen als: creatie, relaties, verbinden, maar ook verantwoordelijkheid en keuze komen aan bod.

Er is ruimte voor persoonlijke vragen die de leidraad vormen van dat wat tijdens deze namiddag aan het licht wil komen en duidelijk wil worden. Vera zal je liefdevol, speels en soms confronterend wijzen op dat wat je werkelijk uitzendt in dit moment en of jouw focus daar al dan niet op aansluit. Ze zal je wijzen op de vele misverstanden die wij als mens hebben zonder dewelke je opeens weer ruimte en vreugde ervaart.

Praktisch

Datum: zondag 11/6/2017 (13u30-17u)

Deelnameprijs: 30 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 12u45. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Sint-Lodewijkscollege - Magdalenastraat 30 - 8200 Brugge

De bijeenkomst gaat door in een ruime zaal van het St-Lodewijkscollege, op 10 minuten wandelen van Brugge station (uitgang achterkant station, kant St-Michiels -> rechts door de tunnel voor voetgangers en fietsen -> Stationslaan -> 1e straat links, Magdalenastraat -> hoofdingang St-Lodewijkscollege). 

Als je met de wagen bent, kun je gratis parkeren voor het gebouw.

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page