top of page

vr 13 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Ontspannen in de kern van onszelf

Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. Via begeleide gewaarzijnsoefeningen en klankschalenmeditatie zinken we steeds verder weg in de echte Stilte en worden we ons voelbaar bewust van de essentie die we zijn.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Ontspannen in de kern van onszelf
Ontspannen in de kern van onszelf

Tijd en locatie

13 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Meditatie en klankschalen: een ervaringsgerichte benadering van non-dualiteit

In deze bijeenkomsten richten we ons op het voelen van wat hier en nu aanwezig is in en rondom ons. We worden ons meer bewust van de energetische dimensie voorbij de fysieke gewaarwordingen (wat Eckhart Tolle het energielichaam noemt). Zo bevrijden we de aandacht uit de greep van het denken. Die gaat dan vanzelf rusten in zijn natuurlijke staat van open, onbegrensd bewustzijn.

Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We worden ons gevoelsmatig bewust van enerzijds fysieke, emotionele en mentale processen en anderzijds van het hele energetische gebeuren.

Door steeds verder weg te zinken in de echte Stilte worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in werkelijkheid zijn. Het verstand, de geest, het lichaam, de energie, jij en de wereld, alles is bewustzijn en een perfecte eenheid.

We starten met enkele eenvoudige begeleide gewaarzijnsoefeningen zittend op een stoel. Hierbij ligt de focus steeds op de eigen directe ervaring: hoe zit het nu met jezelf? Korte oefeningen helpen ons om ook in het dagelijkse leven bij de openheid te blijven.

Tijdens het tweede gedeelte laten we ons, liggend, door de klanken meevoeren naar de rust en ruimte die voorbijgaat aan gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Leren luisteren - met open aandacht - onbevooroordeeld, observeren, bewust worden van wat zich precies aandient en dit op steeds subtielere niveaus - opent de poort naar onze wezenlijke kern. 

Ann Cornilly

Ann Cornilly is van basisopleiding maatschappelijk assistente. Ze werkt reeds meer dan 15 jaar met klankschalen, is yogadocente en volgde diverse opleidingen en bijscholingen. Haar eigen weg van zoeken 'naar' zichzelf werd gaandeweg een onderzoeken 'van' zichzelf. Ze kwam in contact met yoga, zenmeditatie en later met non-dualiteit. Douwe Tiemersma († 2013) was hierbij haar leraar. Zelfonderzoek, waarbij de eigen ervaring centraal staat, vormt de basis van haar werk.

Praktisch

Datum: zondag 17/11/2019 (10u-12u)

Deelnameprijs: 10 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u45. We starten stipt om 10u.

Locatie: Sint-Lodewijkscollege - Magdalenastraat 30 - 8200 Brugge

De bijeenkomst gaat door in een ruime zaal van het St-Lodewijkscollege, op 10 minuten wandelen van Brugge station (uitgang achterkant station, kant St-Michiels -> rechts door de tunnel voor voetgangers en fietsen -> Stationslaan -> 1e straat links, Magdalenastraat -> hoofdingang St-Lodewijkscollege). 

Als je met de wagen bent, kun je gratis parkeren voor het gebouw.

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page