top of page

vr 13 nov

|

Online non-duale meditatie

Online non-duale meditatie via Zoom

In al wat we denken, doen en handelen, staat ons ik centraal. Het is het middelpunt van onze wereld en daarmee verre van neutraal. Met verwarring, lijden en strijd als gevolg. In hoeverre is het ‘ik’ eigenlijk reëel? Zijn we allemaal eilandjes? Of zijn we in essentie één en verbonden?

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Online non-duale meditatie via Zoom
Online non-duale meditatie via Zoom

Tijd en locatie

13 nov 2020, 10:00 – 12:00

Online non-duale meditatie

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Yoga meditatie - online meditatie met Luc Bael

Gedachten, gevoelens, gewaarwordingen en waarnemingen kunnen druk of rustig zijn, maar Ik, de aanwezigheid van het Bewustzijn dat ze kent, deel hun eigenschappen niet.

Ik ben de heldere, open, lege, bewuste ruimte die niet verstoord kan worden door welke verschijning van geest, lichaam of wereld dan ook, en daarom is vrede mijn aard.

(Rupert Spira - Wat rest is Liefde)

We starten de yoga meditatie met aarden en een bodyscan. Geleidelijk aan gaan we over naar adembewustzijn, bewustzijn van lichamelijke en zintuiglijke sensaties en bewustzijn van gedachten en gevoelens. Verder zelfonderzoek leidt ons vervolgens naar onze ware aard die er een is van puur non-duaal keuzeloos gewaarzijn, een totale openheid waarin alle ervaringen komen en gaan.

Luc Bael

Luc Bael ontdekte yoga op 19-jarige leeftijd en bleef steeds lessen bijwonen bij Yoga Vedanta Aalst. Zijn interesse reikte al snel verder dan de hatha yoga en hij verdiepte zich in de leer van Ramana Maharshi. In 1977 woonde hij een reeks toespraken bij van Jiddu Krishnamurti in Zwitserland waar hij ook een gesprek had met U.G. Krishnamurti.

Later beoefende hij zen en mindfulness en volgde een opleiding tot yogadocent.

Recent volgde hij non-duale jaartrainingen met Alexander Zöllner en Rita Bouwman, woonde retraites bij met Rupert Spira en Jeff Foster en is een regelmatige bezoeker van de satsangs georganiseerd door Dit Moment.

Luc geeft momenteel yogalessen bij Yoga Vedanta Aalst, waar hij ook actief is bij de opleiding van yogadocenten.  

Praktisch

Datum: zondag 26/7/2020 (10u-11u)

Deelnameprijs: gratis (voor abonnees op de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment).

Inschrijven: via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page