top of page

do 12 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Olette Luitwieler

Deze middag gaan we kijken of we onze aandacht naar binnen kunnen brengen om het wonder dat we werkelijk zijn in het licht te zetten. Dit zullen we doen aan de hand van geleide meditatie, oefeningen en interactie.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Olette Luitwieler
Olette Luitwieler

Tijd en locatie

12 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Aandacht en Non-dualiteit

De kracht van aandacht is groot. Met je aandacht creëer je je wereld. Daarom is het belangrijk om te ontdekken waar jij je aandacht naartoe brengt en in hoeverre jij daar zelf invloed op hebt. Besteed jij aandacht aan dat wat je werkelijk belangrijk vindt in je leven? Of schiet dat er vaak bij in omdat je dagelijks in beslag wordt genomen door dingen, zaken, omstandigheden en gebeurtenissen die je denkt aandacht te moéten geven, bijvoorbeeld omdat dat je geleerd is, omdat dat zo hoort, omdat je van mening bent dat je anders niet kunt overleven, omdat familie en vrienden datzelfde doen, of omdat je nu eenmaal niet beter weet?

Toch kun je ook anders kiezen. Je kan kiezen om naar binnen te gaan, om jezelf ten diepste te leren kennen en te leren luisteren naar wat zich vanuit deze diepste kenbaar wil maken. Je kan je aandacht dus verleggen van gerichtheid op de buitenwereld en de buitenkant naar je binnenwereld, om vervolgens vanuit daar te gaan leven. Dan valt ‘moeten’ weg en wordt wat je doet een willen vanuit je hart.

En dat is iets heel anders dan leven vanuit de belangen en verplichtingen die in je hoofd wonen en die in wezen geen werkelijke betekenis en waarde hebben. Dat lijkt alleen maar zo omdat je geleerd hebt te geloven in wat je hoofd je vertelt. Toch klopt dat niet. Het is niet waar. Waarheid leeft niet in je hoofd maar in de kern van je wezen. Pas wanneer je je aandacht daarheen brengt, zul je dit gaan zien en ervaren. Dan kan er een nieuwe ‘wereld’ voor je opengaan en kan je een nieuw mens worden. Dit nieuwe heeft niets gemeen met de wereld in je hoofd en met de persoon die je dacht te zijn, want dat alles is slechts verbeelding.

Deze middag gaan we kijken of we onze aandacht naar binnen kunnen brengen om het wonder dat we werkelijk zijn in het licht te zetten.

Dit zullen we doen aan de hand van geleide meditatie, oefeningen en interactie. 

Olette Luitwieler

Olette is schrijver en spreker en coacht ook mensen bij hun proces naar bewustwording en ontwaken. Ze woont en werkt in Amsterdam en is moeder van een zoon. Ze houdt regelmatig workshops of lezingen naar aanleiding van haar boek 'De levensdroom - Over de grap van het ik'. Hierin daagt ze de lezer uit om anders te kijken dan hij gewend is. Op heldere, toegankelijke en filosofische wijze maakt ze inzichtelijk dat onze werkelijkheid een droom is die we voor echt aanzien. Een droom waarin het ik de hoofdrol speelt, de regie op zich probeert te nemen en vervolgens zo opgaat in het spel dat hij vergeet dat hij speelt. Totdat het licht erop valt...

Voor Olette Luitwieler is spiritualiteit niet een of andere weg naar een andere wereld, naar boven of naar een hoger zelf. Integendeel, het is een val op de ene zijnsgrond die ons de 'herinnering' aan wie we werkelijk zijn teruggeeft en laat zien dat het alledaagse, dat soms zo banaal en ondraaglijk lijkt, helemaal niet ontvlucht hoeft te worden maar van een ongekende schoonheid en liefde is.

Praktisch

Datum: zondag 22/9/2019 (13u30-17u)

Deelnameprijs: 25 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Sint-Lodewijkscollege - Magdalenastraat 30 - 8200 Brugge

De bijeenkomst gaat door in een ruime zaal van het St-Lodewijkscollege, op 10 minuten wandelen van Brugge station (uitgang achterkant station, kant St-Michiels -> rechts door de tunnel voor voetgangers en fietsen -> Stationslaan -> 1e straat links, Magdalenastraat -> hoofdingang St-Lodewijkscollege). 

Als je met de wagen bent, kun je gratis parkeren voor het gebouw.

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page