top of page

do 12 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Non-duale meditatie

Tijdens deze namiddagbijeenkomst word je uitgenodigd tot het herkennen van non-duale vrijheid en tot rusten in jouw ware en oorspronkelijke natuur.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Non-duale meditatie
Non-duale meditatie

Tijd en locatie

12 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Non-duale meditatie - Rusten in Zijn

Blijf precies hier, jullie geluksvogels.

Laat los en wees gelukkig in je natuurlijke aard.

Laat je gecompliceerde leven en de alledaagse verwarring aan zichzelf.

En vanuit rust, niets doend, beschouw de aard van je geest.

(Dzogchen Lama Longchenpa)

In de bovenstaande tekst verwoordt Longchenpa, één van de belangrijkste boeddhistische leraren, de kern van non-duale Zijnsmeditatie. Het kenmerkende van Zijnsmeditatie is dat je je geest terugbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn. Loslaten van grijpen-naar-ervaring brengt ons terug in onze Zijnsaard, waarin vanzelf kwaliteiten oplichten als vrede, geluk, helderheid, liefde. Focus niet op wat je loslaat, wend je naar je Zijnsaard en wees daar simpelweg gelukkig.

Je landt hier in de non-duale openheid van je gewaarzijn, nog voor er een scheiding ontstaat tussen binnen- en buitenwereld, tussen subject en object, zelf en ander. Dit is Rusten in Zijn. De achtergrond-inspiratie voor non-duale Zijnsmeditatie komt uit de Dzogchen en de Maha Mudra traditie; de twee meest directe non-duale benaderingen in het boeddhisme.

Tijdens deze bijeenkomst krijg je een voorproefje van non-duale Zijnsmeditatie. Als werkvormen - om te komen tot niet-doen - wordt er gekozen voor momenten van introductie, meditatie in beweging, zitmeditaties en korte informatieve/evocerende deelrondes. De klemtoon ligt op zitmeditatie.

Marc Wenselaers

Marc Wenselaers (°1953) beoefent al meer dan 30 jaar boeddhistische meditatie. Na zijn studies sociale agogiek schoolde hij zich verder bij als psychotherapeut in Gestalttherapie. Op het snijpunt van meditatief gewaarzijn en psychologisch werk is hij als trainer en begeleider opgeleid in Zijnsoriëntatie (Hans Knibbe) en Mindfulness Based Cognitive Therapy. Hij is ook geïnspireerd door de Integrale Benadering van Ken Wilber en Dzogchen in het Tibetaans boeddhisme. 

Als docent was hij van 2002 tot 2014 actief in opleidingen en bijscholingen tot psychotherapeut en hij was ook staftrainer in de School voor Zijnsoriëntatie. Zijn praktijk in het Antwerpse staat open voor wie een geaard spiritueel pad wil lopen waarin meditatief gewaarzijn en psychologisch werk hand in hand gaan.

Praktisch

Datum: zondag 27/10/2019 (13u30-17u)

Deelnameprijs: 25 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 12u45. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Sint-Lodewijkscollege - Magdalenastraat 30 - 8200 Brugge

De bijeenkomst gaat door in een ruime zaal van het St-Lodewijkscollege, op 10 minuten wandelen van Brugge station (uitgang achterkant station, kant St-Michiels -> rechts door de tunnel voor voetgangers en fietsen -> Stationslaan -> 1e straat links, Magdalenastraat -> hoofdingang St-Lodewijkscollege). 

Als je met de wagen bent, kun je gratis parkeren voor het gebouw.

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page