top of page

vr 13 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Marc Wenselaers

Tijdens deze namiddagbijeenkomst word je uitgenodigd tot het herkennen van non-duale vrijheid en tot rusten in jouw ware en oorspronkelijke natuur.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Marc Wenselaers
Marc Wenselaers

Tijd en locatie

13 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Zijnsoriëntatie - Stilstaan bij non-duaal gewaarzijn

Wie ben je als je de ontmanteling van je persoon toelaat? Geconditioneerde zelfbeelden hebben je zicht op de werkelijkheid versluierd. Doorheen deze zelfbeelden leren kijken betekent je diepere wezenlijke aard herontdekken.

Tijdens deze namiddagbijeenkomst word je uitgenodigd tot het herkennen van non-duale vrijheid en tot rusten in jouw ware en oorspronkelijke natuur. We nemen deze non-duale openheid, reeds compleet aanwezig als de grond van onze geest, als uitgangspunt. Hier valt geen 'werk' meer te doen. Het gaat om steeds opnieuw herkennen én deze moeiteloze wijze van Zijn onderscheiden van altijd iets willen doen om beter te worden. Als we rusten in onze Zijnsaard is er vanzelf resonantie met vreugde, liefde en compassie.

We gaan aan de slag met belangrijke 'ingangen' tot de grond van onze geest, zoals theoretische en praktische introducties, meditatie in beweging, zitmeditatie en korte gespreksrondes. Deze non-duale benadering wordt vormgegeven vanuit Zijnsoriëntatie, een modern pad van levenskunst dat zich inspireert op de eeuwenoude, boeddhistische directe benadering van Dzogchen. In Zijnsoriëntatie worden alle psychologische thema's die bij een individu opkomen au serieux genomen, maar wordt tegelijkertijd compromisloos bij het 'rijkdombewustzijn' gebleven dat in ieder van ons leeft!

Marc Wenselaers

Marc Wenselaers (°1953) beoefent al meer dan 30 jaar boeddhistische meditatie. Na zijn studies sociale agogiek schoolde hij zich verder bij als psychotherapeut in Gestalttherapie. Op het snijpunt van meditatief gewaarzijn en psychologisch werk is hij als trainer en begeleider opgeleid in Zijnsoriëntatie (Hans Knibbe) en Mindfulness Based Cognitive Therapy. Hij is ook geïnspireerd door de Integrale Benadering van Ken Wilber en Dzogchen in het Tibetaans boeddhisme. 

Als docent was hij van 2002 tot 2014 actief in opleidingen en bijscholingen tot psychotherapeut en hij was ook staftrainer in de School voor Zijnsoriëntatie. Zijn praktijk in het Antwerpse staat open voor wie een geaard spiritueel pad wil lopen waarin meditatief gewaarzijn en psychologisch werk hand in hand gaan.

Praktisch

Datum: zondag 28/4/2019 (13u30-17u)

Deelnameprijs: 25 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 12u45. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Sint-Lodewijkscollege - Magdalenastraat 30 - 8200 Brugge

De bijeenkomst gaat door in een ruime zaal van het St-Lodewijkscollege, op 10 minuten wandelen van Brugge station (uitgang achterkant station, kant St-Michiels -> rechts door de tunnel voor voetgangers en fietsen -> Stationslaan -> 1e straat links, Magdalenastraat -> hoofdingang St-Lodewijkscollege). 

Als je met de wagen bent, kun je gratis parkeren voor het gebouw.

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page