top of page

vr 13 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Jan van den Oever

Tijdens deze bijeenkomst daal je samen met Jan af in de totale kwetsbaarheid die je in wezen bent. En hoewel dat soms heel pijnlijk kan zijn, herinnert hij je eraan dat het wel de zoete pijn is die je helpt om Thuis te komen.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Jan van den Oever
Jan van den Oever

Tijd en locatie

13 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Satsang met Jan van den Oever

Al meer dan 25 jaar spreekt Jan van den Oever met grote passie over non-dualiteit, met nadruk op het aspect van de totale beschikbaarheid die we in werkelijkheid zijn voor alles wat zich voordoet – vreugde en verdriet, succes en falen, en alles wat daartussen ligt. Hij spreekt zijn eigen waarheid, maar die waarheid kan altijd herkend worden als iets wat je zelf allang weet.

In tijden waarin er zoveel hectiek en een bombardement aan informatie is, waar verstilling totaal zoek is en de mens niet meer mag dromen, is het eigenlijk onontbeerlijk dat de mens aandacht gaat besteden aan de essentie van het bestaan. Meer nog, je zou denken we net nu heel ontvankelijk zijn voor deze boodschap.

Helaas zien we in de praktijk eerder een grote belemmering. De maatschappij zelf bombardeert ons namelijk de hele dag met informatie en verwijst voortdurend naar het gebied van de mening. Het lijkt alsof we een leven leiden dat niet verder komt dan interpretatie en meningen. Je moet overal een mening over hebben.

Ook wordt het individu steeds opgehemeld, maar het wordt opgehemeld op een manier die vooral beklemming tot gevolg heeft. Want het wordt beladen met concepten als: je hebt een vrije keuze, je kunt alles bereiken, het is maakbaar, je hebt het in eigen hand, je kunt gelukkig worden als je maar de juiste keuzes maakt. En deze concepten leggen een ongelooflijke druk op het individu, ook wel de doener genoemd, of beter gezegd het ‘concept’ van de doener.

De doener is de zogenaamde bezitter van de mening, de bezitter van het geluk, de bezitter van de keuzemogelijkheden. De vraag is; heeft dit concept van de doener werkelijk geleid tot een vervulling van je geluk? Is er zo’ n innerlijke vervulling mogelijk? Of zijn we als mens aangekomen bij het einde van onze hoop?

Jan van den Oever

Jan van den Oever, geboren in 1949 te Katwijk aan Zee, woont in Leiden is gehuwd en is vader van twee zonen. Al in zijn jeugd werd hij geraakt door de levende mystieke ervaring. Later bezocht hij de bijeenkomsten van Nisargadatta in Bombay. Al 30 jaar verzorgt hij, samen met zijn vrouw, bijeenkomsten in Leiden. In deze bijeenkomsten worden gesprek en meditatie afgewisseld, de essentiële zoektocht staat hierbij centraal.

Praktisch

Datum: zondag 26/11/2017 (13u30-17u)

Deelnameprijs: 30 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 12u45. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Sint-Lodewijkscollege - Magdalenastraat 30 - 8200 Brugge

De bijeenkomst gaat door in een ruime zaal van het St-Lodewijkscollege, op 10 minuten wandelen van Brugge station (uitgang achterkant station, kant St-Michiels -> rechts door de tunnel voor voetgangers en fietsen -> Stationslaan -> 1e straat links, Magdalenastraat -> hoofdingang St-Lodewijkscollege). 

Als je met de wagen bent, kun je gratis parkeren voor het gebouw.

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page