top of page

vr 13 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Jan van Delden

Jan van Delden (Den Haag, 1951) was leerling van Wolter Keers. De ogenschijnlijke wegen waarlangs hij je tijdens een bijeenkomst vergezelt, zijn onder andere die van Advaita, de Odyssee en Een Cursus in Wonderen. Met Haagse humor blijft hij onophoudelijk wijzen op dat wat we in wezen zijn.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Jan van Delden
Jan van Delden

Tijd en locatie

13 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Alleen de waarheid is waar

“De wereld dringt zich genadeloos aan je op met zijn steekspel van geboorte en dood, en het is moeilijk om je daaraan te onttrekken. Maar wat je kunt ‘doen’ tijdens die hele ogenschijnlijke marteling is vragen om genade, opdat de film loskomt van het het filmdoek en je de aandacht die je bent moeiteloos en volledig kunt richten op het filmdoek zelf. Dan wordt ervaren dat mijn filmdoek ook jouw filmdoek is. Er is slechts één filmdoek. Je deelt de achterste stoel met alles en iedereen.

Je bent het filmdoek, de achterste stoel. Je bent nooit iets of iemand anders geweest. Je hebt zelf deze droom gecreëerd en je kunt wakker worden in dat wat objectloos en eeuwig is. Maar dat kun je niet voor anderen doen, want anderen blijven onderdeel van de droomwaarnemingen. Het enige dat je kunt doen is zelf wakker worden, de aandacht die je bent richten op zichzelf en beseffen dat die allesomvattend en heel is. In elke ogenschijnlijke interactie met iemand anders komt dat tot uitdrukking als Liefde, want je ziet dat die ander is wat jij bent.”

(uit: Vele wegen, één thuis – uitgeverij Samsara)

Jan van Delden

an van Delden (Den Haag, 1951) was de rechterhand van de Nederlandse leraar Wolter Keers. Keers zelf was prominent leerling van Ramana Maharishi en Krishna Menon, twee van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Advaita Vedanta.

Jan valt niet op één bepaalde traditie vast te pinnen. Vele wegen, één thuis, is de veelzeggende titel van zijn laatst verschenen boek, met daaronder: wat we wezenlijk zijn, dat delen we. Verder schreef hij ook nog: Terug van nooit weggeweest (over de zoektocht van Odysseus) en Zelfrealisatie, is dit nu alles?

De ogenschijnlijke wegen waarlangs hij je tijdens een bijeenkomst vergezelt, zijn onder andere die van Advaita, de Odyssee en Een Cursus in Wonderen. Via verschillende beeldspraken blijft hij onophoudelijk wijzen op dat wat we in wezen zijn. Jan neemt je met Haagse humor, Hollandse nuchterheid en hilarische beeldspraken mee in dit onderwerp.

Praktisch

Datum: zondag 8/4/2018 (13u30-17u)

Deelnameprijs: 35 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Sint-Lodewijkscollege - Magdalenastraat 30 - 8200 Brugge

De bijeenkomst gaat door in een ruime zaal van het St-Lodewijkscollege, op 10 minuten wandelen van Brugge station (uitgang achterkant station, kant St-Michiels -> rechts door de tunnel voor voetgangers en fietsen -> Stationslaan -> 1e straat links, Magdalenastraat -> hoofdingang St-Lodewijkscollege). 

Als je met de wagen bent, kun je gratis parkeren voor het gebouw.

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page