top of page

do 12 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

Hans Laurentius

Het Satsang 2-luik, georganiseerd door Niek Dekker en Hans Laurentius, is een intensieve gelegenheid voor zelfonderzoek, inspiratie en confrontatie. Met eenzelfde groep mensen ga je een weekend de diepte in en bezie je wat de voorop gestelde thema’s met je doen en je te zeggen hebben.

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
Hans Laurentius
Hans Laurentius

Tijd en locatie

12 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Satsang weekend met Hans Laurentius

Het Satsang 2-luik, georganiseerd door Niek Dekker en Hans Laurentius, is een intensieve gelegenheid voor zelfonderzoek, inspiratie en confrontatie. Met eenzelfde groep mensen ga je een weekend de diepte in en bezie je wat de voorop gestelde thema’s met je doen en je te zeggen hebben. Wat er precies zal gebeuren in satsang of in welke sessie wat behandeld wordt is in wezen meer afhankelijk van jou als deelnemer dan van de spreker.

De deelnemers bepalen uiteindelijk de energie, thematiek en het feitelijk verloop door hoe ze zijn op het moment zelf. Satsang is enkel een spontane interactie waar Stilte en verbale responsen plaatsvinden. Het is geen lezing over een statisch onderwerp, maar levend onderricht. Neem dus deel volledig in overgave en bereidwilligheid, op eigen risico…

Het satsang 2-luik in Gent wordt georganiseerd door Hans Laurentius en Niek Dekker, initiatiefnemer van Stichting Zijnsweg. Het is gebaseerd op de succesvolle en zeer verrijkende serie Drieluiken in Nederland.

Hans Laurentius

Advaita (non dualiteit) leraar en auteur Hans Laurentius (1964) is oorspronkelijk opgeleid tot spiritueel therapeut & docent spirituele therapie. Het was de Advaita (leer van het non-dualisme) echter die zijn spirituele zoektocht tot een vreugdevol einde deed komen. Grote liefde en dankbaarheid voelt hij dan ook voor guru’s als Shri Nisargadatta Maharaj en Shri Ramana Maharshi, maar ook Alexander Smit, Poonjaji, Osho, de Krishnamurti’s en Zen behoorden tot zijn inspiratiebronnen.

Tussen 1998 en 2009 leidde hij honderden satsangs, retraites en weekendbijeenkomsten in Nederland, en daarnaast ook ontelbare individuele ontmoetingen. Na een satsangstop die in 2009 spontaan ontstond, zijn er sinds 2012 weer bijeenkomsten op diverse locaties, en ook een regelmatig terugkerend Satsang Drieluik in Renkum. Zeer belangrijk blijft evengoed het individuele werk waarin zeer diepgaand en precies op de kernthema’s van de bezoeker kan worden ingegaan, vaak rechtsreeks verwijzend naar de waan van afgescheidenheid, of de Werkelijkheid van Heelheid of Non-dualiteit, maar soms ook helpend eerst een opening te vinden of echt bewust tel eren kijken en (door)voelen.

Er verschenen sinds 1998 zeven boeken en een booklet en diverse satsang cd’s. Verder publiceerde Hans heel wat artikelen en columns, met name in InZicht, waarvoor hij sinds 2010 een vaste columnist is. In 2014 verscheen bij Samsara zijn laatste boek “Rozengeur & Prikkeldraad”, waar inmiddels ook een e-book versie van is.

De essentie van zijn werk is altijd Bewust Zijn, ofwel het loskomen van afgescheidenheid en de belemmerende waan van het ‘zelf’.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page