top of page

do 12 nov

|

Brugge St-Lodewijkscollege

David Demets

Tijdens deze workshop met David Demets zal de nadruk sterk liggen op meditatief zelfonderzoek. Ben jij dat lichaam? Die gedachten? De gevoelens? Ben jij de dingen die je doet? De rollen die je speelt? De dingen die je wel of niet bereikt?

Activiteit is voorbij
Bekijk andere activiteiten
David Demets
David Demets

Tijd en locatie

12 nov 2020, 13:30 – 17:30

Brugge St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Over het evenement

Deze activiteit is voorbij. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Meditatieworkshop - Ontspanning is wat je bent

Meer inzicht in wie of wat je werkelijk bent, schenkt vertrouwen en rust. Met meditatie, gesprekken, lichte beweging en ontspanning verschuiven we de aandacht van denken naar ervaren. Zo laat je de identificatie met lichaam, geest, gevoelens en zelfs bewustzijn meer en meer los. Je hoeft het niet eens te begrijpen… 

Bewustzijn sluit niets uit. Het omarmt alles: aangenaam, neutraal, onaangenaam, logisch, onlogisch, rust, onrust, verwarring, twijfel, tevredenheid, wanhoop, verkramping, vrijheid, jezelf, de ander…

Het denken gebruikt deze labels om betekenis te geven maar gooit daarbij vaak olie op het vuur van je emoties. Hierdoor kan helderheid en openheid plots omslaan in verwarring en fixatie. Hier kom je niet uit door nog meer na te denken of weerstand te bieden aan wat er is. Je mag de controle dus gerust loslaten. Maar vertrouw je dat wel helemaal?

Op zondag 29 oktober geven we dit alle aandacht. Het denken krijgt slechts een bijrolletje. Waar de geest ook naartoe wil, hoe goed of slecht hij alles ook vindt, jij kunt telkens terugkeren naar je directe ervaring en daarop leren vertrouwen. Zo kom je steeds meer in contact met de rust die je van nature al bent.

David Demets

David heeft al vele jaren ervaring met meditatie en yoga en is de drijvende kracht achter een meditatiegroep in Roeselare. Hij werkt als projectmanager bij Roland Verschaeve en kreeg online onderricht van leraars als Dr. Jolie Bookspan, Shinzen Young, Kenneth Folk en Gary Weber. In zijn meditatielessen legt hij sterk de nadruk op de aspecten bewustwording en zelfonderzoek. Zichzelf omschrijft hij als: “I love my wife and kids, meditation, writing, art, making music… and life in general.”

Praktisch

Datum: zondag 29/10/2017 (13u30-17u)

Deelnameprijs: 20 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 12u45. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Sint-Lodewijkscollege - Magdalenastraat 30 - 8200 Brugge

De bijeenkomst gaat door in een ruime zaal van het St-Lodewijkscollege, op 10 minuten wandelen van Brugge station (uitgang achterkant station, kant St-Michiels -> rechts door de tunnel voor voetgangers en fietsen -> Stationslaan -> 1e straat links, Magdalenastraat -> hoofdingang St-Lodewijkscollege). 

Als je met de wagen bent, kun je gratis parkeren voor het gebouw.

Maatregelen corona: er is een maximum aantal deelnemers zodat voldoende afstand tussen de stoelen kan bewaard worden; handgel wordt voorzien; de zaal wordt voldoende verlucht voor de start van de activiteit en tijdens de pauze.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>

Deel dit evenement

bottom of page